FOTO: null

Pripadnici Sipe su rano jutros u akciji kodnog naziva ,,Art,, u okviru koje su uhapsili tri lica osumnjičena za krivotvorenje dokumenata, pretresli objekte na šest lokacija na području Orašja i Šamca.

Na području BiH uhapšena su lica čiji su inicijali J.P, M.M. i Ž.J. zbog sumnje da su počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave, saopšteno je iz Sipe.

Ova lica osumnjičena su da su od 2013. do 2015. godine na području BiH i Hrvatske izrađivala i prodavala razne krivotvorene isprave, i to pasoše, lične karte, vozačke dozvole, kao i policijske značke i službene legitimacije policijskih agencija, obavještajnih službi i vojno-bezbjednosnih službi BiH, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Takođe su izrađivala i prodavala razne diplome, uvjerenja, svjedočanstva i druge isprave.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Sipe, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Akcija "Art" realizovana je prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH. Sprovodi se koordinisano sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Hrvatske, u kojoj se takođe vrše pretresi objekata i hapšenja više osumnjičenih.

Ova akcija rezultat je višemjesečne istrage koja je sprovedena u BiH i Hrvatskoj, s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja nezakonitih aktivnosti osumnjičenih.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je uska saradnja sa pripadnicima MUP-a Hrvatske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )