FOTO: null

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u Bijeljini dodijelila je 29.000 KM pomoći zanatskim radnjama u gradu po dva javna poziva koja su završena u decembru, izjavio je Srni direktor Agencije Slaviša Jovanović.

Na konkurs za dodjelu bespovratnih sredstava za podsticanje razvoja zanatsko preduzetnički radnji čiji su vlasnici žene stiglo je 15 prijava, a pomoć od po 1.000 KM dodijeljena je za osam radnji. Uslov koji su vlasnice radnji morale da ispune je da se bave proizvodnom ili uslužnom djelatnošću, u šta nije uvrštena trgovina, prenosiCapital.

Jovanović ističe da je ovo druga godina u kojoj Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća podstiče razvoj ženskog preduzetništva u Bijeljini.

Drugi javni poziv odnosio se na dodjelu sredstava za podsticanje razvoja zanatsko preduzetnički radnji koje se bave proizvodnom djelatnošću, a sredstva su namijenjena za nabavku opreme i alata ili za pokretanje novih proizvodnih kapaciteta i za otvaranje novih radnih mjesta.

Prema Jovanovićevim riječima, na ovaj poziv prijavilo se šest radnji kojima je dodijeljeno pojedinačno od 2.000 do 4.000 KM, zavisno od namjene sredstava za koju su se prijavili.

Jovanović kaže da je za narednu godinu u budžetu grada predviđeno 70.000 KM za Agenciju za razvoj malih i srednjih preduzeća u Bijeljini, koliko i ove godine.

Strategijom razvoja grada za ovu namjenu bi u Bijeljini trebalo biti obezbijeđeno 150.000 KM

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )