FOTO: stil.kurir.rs

Nema potrebe da potrošite cio dan na spremanje poslastica.

Iako ste možda prvo pomislili na bezukusne kupovne kolačiće od proste smjese, preporučujemo vam da probate ove i sami se uvjerite da to ovoga puta nije slučaj!

Sastojci za osnovnu smjesu: 940 g mljevenog keksa, 320 g šećera u prahu, 400 ml mleka, 450 g margarina ili putera, 2 vanilin šećera.

Rolat sa bananicama: 300 g osnovne smjese, 50 g čokolade za kuvanje, 3 čokoladne bananice, šećer u prahu za posipanje.

Kuglice s napolitankama i lješnikom: 300 g osnovne smjese, 50 g napolitanki s lješnicima, 50 g prženih mljevenih lješnika, 20 g čokolade za kuvanje, prženi sjeckani lješnici za valjanje kuglica.

Kuglice s kokosom i eurokremom: 300 g osnovne smese, 70 g kokosa, 1 kašika ruma, kokos za valjanje kuglica, krem za dekoraciju.

Kolač s jafom: 300 g osnovne smjese, 1 list oblande, 40 g kokosa, 9 komada jafa keksa.

Trouglići sa žele bombonama: 300 g osnovne smjese, 70 g mljevenih oraha, 100 g sjeckanih žele bombona, istopljena čokolada za kuvanje sa uljem (koju ćete koristiti i za posljednji kolač).

Košnice: 300 g osnovne smjese, 70 g kokosa, kalup za košnice, šećer u prahu za kalup.

Kolač sa oreom: 300 g osnovne smjese, 100 g izlomljenog oreo keksa, 150 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja.

Priprema:  Prvo napraviti osnovnu smjesu od navedenih sastojaka i lijepo sjediniti.

Pripremiti ostale sastojke i krenuti redom sa pripremom kolača, jednostavnim spajanjem navedenih sastojaka i oblikovanjem, po potrebi valjanjem ili prelivanjem glazorom. Jedino vam je za košnice potreban kalup.

Napomena: Za kolač s jafom, oblandu treba premeriti tako da bude široka dovoljno za tri keksa, a dugačka za dva ipo, pa se potom isjeku  takve "kore" od jednog lista oblande.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )