FOTO: null

Načeli ste flašu dragocenog pića i popili manji deo, pa se pitate kako da uporebite preostalo vino? Ne zaboravite da svaku kap božanskog napitka možete pametno iskoristiti, a mi vam donosimo 7 sjajnih predloga za to.

1. Napravite ili poboljšajte ukus sosa za roštilj. Ukoliko u narednih nekoliko dana planirate da pripremate meso na roštilju, uz njega će se sjajno uklopiti barbecue sos sa dodatkom crnog vina.

2. Vino je odlično i za rehidriranje sušenog voća. Potopite grožđice i drugo suvo voće po izboru u preostalo vino i vaš komisbrot će dobiti aromu više. Nabubrele, sočne voćkice savršene su u svemu, od salate do tanjira sira.

3. Napravite ukusni pijani džem. Deo alkohola ispariće tokom kuvanja, ali ovu poslasticu ipak nemojte davati deci.

4. Preostalo vino možete upotrebiti i za dinstanje mesa. Alkohol će učiniti da ono bude mekano i sočno, a u brojnim receptima ceo proces je detaljno objašnjen. (Pročitaj: Najukusnija jela sa govedinom – Sote Stroganov)

5. Ukoliko je količina vina kojom raspolažete veća, najbolje je da ga upotrebite za pripremu osvežavajuće sangrije. (Pročitaj: Potiče iz Španije, ima predivnu boju i očaravajući voćni ukus – pogodite o kom piću je reč)

6. Vino možete sipati i u kalup za led i tako napraviti aromatične kocke. Dodajte ih u čašu soka od svežeg voća i poslužite gostima kao lagani letnji napitak. Ne sumnjamo da će se tražiti čaša više! (Pročitaj: Neka vas ovog petka ponese uragan!)

6. Potreban vam je dezert, a nemate slatkiše u kući? Od vina, vode, voćnog pirea i šećera napravite granitu. Ovu ledenu poslasticu koja dolazi iz Italije napravićete lako, a možete je konzumirati umesto sladoleda jer je podjednako ukusna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )