FOTO: null

Na 41. redovnoj sjednici Gradskog parlamenta, koja će biti održana 5. aprila 2016. godine, odbornici će, između ostalog, glasati za usvajanje Odluke o korišćenju sredstava za podsticaje u poljoprivredi za 2016. godinu.

Kao i prošle godine, za pomoć poljoprivrednicima, u gradskoj kasi planirano je milion i 100 hiljada konvertibilnih maraka.

Najveći iznos, 320.000 KM, planiran je za podršku stočarstvu, dok je za izgradnju infrastrukture predviđeno 190.000 KM.

Agrarni fond Grada Bijeljina podržaće organizovani otkup povrća, voća i duvana sa 140 hiljada KM, a iznos od 80 hiljada KM predviđen je za edukaciju poljoprivrednika, posjetu sajmovima i za uvođenje sertifikovane proizvodnje.

Za afirmaciju domaće poljoprivredne proizvodnje biće izdvojeno 90.000KM, a za podršku plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju 70 hiljada KM.

Olukom je planirano da se sa 60.000 KM pomognu zadruge koje vrše organizovan otkup povrća i voća i isplate regres kamate za proljetnu sjetvu, dok je za vandredne i nepredviđene situacije predviđeno 50.000 KM.

Nakon usvajanja Odluke, Agrarni fond Bijeljine će donijeti Pravilnik kojim se uređuju kriterijumi, način i postupak raspodjele sredstava.​

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )