FOTO: InfoBijeljina

Zbog neriješenih imovinskih odnosa, pijaca u Loparama početkom aprila izmještena je iz zanatskog centra na novu lokaciju, u ulicu Treće majevičke brigade, pored šetališta.

Direktor komunalnog preduzeća "Čistoća" iz Lopara Željko Đokić kaže da je ovo privremeno rješenje, te da se traži adekvatna lokacija.

- Imamo punu podršku lokalne uprave i isti cilj. A to je da pijaca konačno dobije trajno mjesto koje će biti uređeno prema svim standardima, sa pratećim mobilijarom i infrastrukturom - ističe Đokić.

Na loparskoj pijaci prodaju se voće, povrće, rasad i drugi proizvodi lokalnog stanovništva tako da kupci nisu prisiljeni da idu u kupovinu u okolna mjesta.

 

- Pijaca u Loparama postoji više od 50 godina. Osim prodaje i kupovine robe, ovo je i mjesto na kojem se Majevičani tradicionalno sastaju, dogovaraju poslove, te ovaj društveni i socijalni aspekt ima posebno važnu dimenziju - rekao je Đokić.  

Milenka Simeunović iz Peljava 32 godine na pijaci u Loparama prodaje ono što proizvede u svom domaćinstvu. 


- Prodajem mlijeko i mliječne proizvode. Utovim piliće, prodajem jaja od svojih koka nosilja, a uhranim zimine pa bude i suvog mesa, slanine i čvaraka. Na tezgu iznesem i svoje voće i povrće. Imam redovne mušterije, pa nema problema. A nastojim i da cijene prilagodim kupovnoj moći, jer kupcima uvijek skupo, a prodavcima jeftino - kaže Milenka. 

Nada se da će nadležni poboljšati uslove u kojima rade prodavci na pijaci. 

 

- Iako su tezge natkrivene ne štite od jakog sunca, a izloženi smo i kada pada kiša. Trebalo bi ovaj prostor malo urediti, napraviti rashladne vitrine, onako kako je to na tržnicama u većim centrima - kaže domaćica vrijednih ruku. 

Pijaca radi svakog četvrtka od 6 do 12 časova, a ulica od Centra za socijalni rad do ulice Cara Dušana, u tom terminu zatvorena je za saobraćaj. Na pijaci je postavljeno 40 tezgi na kojima se izlažu poljoprivredni proizvodi i druga roba. Mjesečna zakupnina košta 10 KM, a svakog četvrtka plaća se i 5 maraka placarine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )