FOTO: InfoBijeljina

Predstavnici Pokreta mora bolje iz Bijeljine danas su boravili u Loparama gdje su potpisali peticiju protiv eksploatacije rude litijuma na Majevici.

Članove novoosnovane političke partije dočekao je načelnik Lopara Rado Savić koji je gostima iz Bijeljine govorio o pogubnosti otvaranja rudnika u ovom dijelu Republike Srpske. 

"Sve analize stručnjaka iz oblasti rudarstva jasno govore da ne postoji bezbjedna eksploatacija rude litijuma. Zato smo danas došli ovdje da pružimo maksimalnu podršku mještanima Lopara i okolnih sela. Apsolutno stojimo uz narod Majevice koji jedini može odlučiti kakvu budućnost želi na ovom prostoru. Zdravlje naših sugrađana mora biti na prvom mjestu. Budući da su oni već nedvosmisleno izrazili svoj stav, što se nas u "Pokretu mora bolje" tiče eksploatacije litijuma na Majevici nesmije biti. Stoga očekujemo da Vlada Republike Srpske i Komisija za koncesije donesu jedinu ispravnu odluku i onemoguće eksploatacije litijuma na Majevici", izjavio je Mladen Stojanović, predsjednik "Pokreta mora bolje".



Peticiju protiv eksploatacije rude litijuma do sada je potpisalo oko 4000 ljudi.

Isred "Pokreta mora bolje" peticiju su osim predsjednika Mladena Stojanovića potpisali, poznati bijeljinski privrednik Stevo Lazić, Svjetlana Đurić, Mladen Nikolić, Milena Nikolić i Stojadin Knežević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi