FOTO: x.com

Još četiri dana ostala su do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a šest do prve utakmice reprezentacije Srbije protiv Engleske, 16. juna u Gelzenkirhenu

Uoči duela Srbije i Engleske, britanski "Gardijan" pod oznakom "ekskluzivno" donosi informaciju da se oko "500 srpskih huligana očekuje da targetiraju navijače Engleske uoči prve utakmice na Evropskom prvenstvu", iako ni njemačka policija za takve navode ne posjeduje konkretne dokaze.
 
Naime, "Gardijan" navodi da će oko 40.000 engleskih navijača putovati u Nemačku zbog te utakmice, dok se srpskih navijača očekuje između 5.000 i 8.000. Ističe se da je UEFA ovu utakmicu proglasila za meč "visokog rizika" nakon konsultacija sa njemačkom, srpskom i britanskom policijom.
 
Peter Bot, čelnik policije u Gelzenkirhenu, rekao je da će njihov izazov biti da presretnu grupu srpskih navijača prihe nego što dođe do sukoba sa engleskim navijačima u ovom gradu na zapadu Njemačke.
 
Ipak, "Gardijan" navodi Botove reči da njemačka policija "nema konkretne obavještajne podatke, konkretne informacije", ali veruju da će "400 do 500 srpskih huligana koji traže nasilje otputovati u Njemačku, ali mi to ne znamo tačno, pa je to naš problem u ovom trenutku".
 
"Gardijan" navodi i da su organizatori Evropskog prvenstva navodno zabrinuti zbog "rizika terorističkog napada ili pokušaja Rusije da podstakne nasilje", iako nikakve konkretne informacije ni za tako nešto ne postoje u njemačkoj policiji.
 
"Naravno, postoji teroristička prijetnja u cijeloj Evropi i širom Njemačke i za predstojeći turnir, ali mi nemamo konkretne obavještajne podatke, konkretne informacije, tako da je to potencijalna pretnja od terora. Teroristi žele da izazovu strah. Poručujemo svim našim gostima, ne dozvolite da se to dogodi. Uživajte u boravku u Njemačkoj, a njemačke vlasti su dobro pripremljene", rekao je Peter Bot, čelnik policije Gelzenkirhena.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )