FOTO: AUTOPUTEVI REPUBLIKE SRPSKE

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.

Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone kažu u Autoputevima Srpske.
 
– Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i naše i njihove naplatne rampe. Intencija ide u pravcu da to zaživi na širem prostoru Zapadnog Balkana i bukvalno da od Grčke do Slovenije možemo da putujemo automobilom sa jednim tagom, te da u isto vrijeme ne obavljamo nikakve dopune tagova i plaćanja. Tag će biti vezan za kreditnu karticu – rekao je v.d. direktora “Autoputeva” Republike Srpske, Nedeljko Ćorić.
 
On se osvrnuo i na izgradnja auto-puta Bijeljini i Republici Srpskoj ističući da on donosi novu saobraćajnu revoluciju i prosperitet poboljšavanjem saobraćajnih komunikacija.
 
Ćorić kaže i da je pri kraju izgradnja međudržavnog mosta preko rijeke Save, koji gradi Republika Srbija, čime će ova dionica biti povezana s auto-putem Kuzmin – Rača u Srbiji, piše ATV.
 
Stari most na Savi koristiće se za putnička i laka teretna, vozila dok će teretni saobraćaj funkcionisati preko novog mosta. Planirana su i dva granična integrisana granična prelaza na strani Srbije i na strani Republike Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )