FOTO: InfoBijeljina

Američki ambasador u BiH Erik Nelson pozvao je danas zvaničnike u Republici Srpskoj i BiH da slušaju ljude koji imaju ideje kako privući strane investicije i zaposliti mlade i talentovane ljude u BiH.

Nelson je danas posjetio IT kompaniju "Bio Mech" u Bijeljini, čiji je vlasnik Igor Perić iz ovog grada, nakon čega je izrazio divljenje prema njihovom trudu i uspjehu.

"Prešli su jako puno prepreka da bi otvorili ovu kompaniju, koja je američka investicija. Zaposlili su talentovane mlade iz ove zemlje i dovode studente da rade sa njima", istakao je Nelson.

Zaposleni u kompaniji "Bio Mech" pokazali su Nelsonu neke od aplikacija koje razvijaju, iz oblasti zdravstva i sporta.

Nelson, kojem je ovo druga posjeta Bijeljini, rekao je da ovaj grad ima mnogo pozitivnih priča, a boravak je jutros započeo posjetom maloj zajednici Slovaka u Bijeljini, zato što je to vezano za njegovo slovačko-američko porijeklo.

On je najavio da će se u Bijeljini sastati i sa mladima iz "Američkog kutka" u gradu, koji su zainteresovani za program "Omladinski lideri u BiH".

"Suština tog programa je da se nude grantovi, seminari i obuke za mlade u BiH, starosti između 18 i 35 godina, koji su zainteresovani da realizuju projekte čiji je cilj unapređenje situacije u ovoj zemlji", rekao je Nelson.

Vlasnik kompanije "Bio Mech" Igor Perić rekao je novinarima da je ova firma otvorena prije godinu dana u Bijeljini i bavi se analizom pokreta i vibracija.

Perić je naveo da u ovoj kancelariji, konkretno, rade na analizi kretanja ljudskog tijela i te informacije mogu da koriste relevantne osobe koje ih koriste za dijagnostiku i procjenu efikasnosti određenih terapija.

On je rekao da posjeta američkog ambasadora predstavlja vjetar u leđa da nastave rad na poboljšanju nekih aspekata života u Bijeljini, prije svega, dovođenja stranih investicija na ove prostore.

Perić je pojasnio da "Bio Mech" razvija proizvod koji se plasira isključivo na američko tržište i rade samo za jednog vlasnika, zapošljavaju 12 radnika, a sarađuju i nagrađuju uspješne studente i srednjoškolce.

"Zadovoljstvo mi je da radim sa ovim mladim ljudima i pomognem da ostanu u ovom gradu i u ovoj zemlji", poručio je Perić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )