InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Usvojen rebalans budžeta RS za ovu godinu

Izvor: Nezavisne
16.05.2018 19:09
3

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku rebalans budžeta Srpske za ovu godinu, koji je za 87 miliona KM viši od usvojenog i pretežno je usmjeren na investicije. Budžet bez rebalansa iznosio je 3,3 milijarde KM.FOTO: Nezavisne


Poslanici opozicije glasali su protiv rebalansa budžeta. 

Poslanici su po hitnoj proceduri usvojili i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, koji obezbjeđuje izvršenje rebalansa budžeta. 

Narodna skupština usvojila je odluku o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu, kojom se vrši izmjena maksimalnog iznosa dugoročnog zaduživanja Srpske za ovu godinu sa 477.000.000 KM na iznos do 540.126.000 KM. 

Usvojen je Zakon o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske po hitnom postupku, radi usklađivanja sa zakonima o gradovima Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Doboj i Zvornik kojima su te lokalne zajednice stekle status grada. 

Po hitnom postupku usvojen je Zakon o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova, kojim je predviđeno da rok za zaključivanje ugovora o otkupu stanova bude pomjeren sa 30. juna ove na 30. jun 2020. godine. 

Prihvaćena je informacija o provedenoj proceduri javne nabavke putem konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina. 

Narodna skupština imenovala je Etički odbor, čiji će predsjednik biti Dušica Šolaja iz SNSD-a. 

Imenovano je i radno tijelo za nadzor nad prikupljanjem i raspodjelom sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, a predsjednik tog tijela biće Želimir Nešković iz SDS-a. 

Nakon glasanja, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad 27. posebne sjednice.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Neka osoba

17.05.2018. 07:16
Mislim da niko i ne sumnja da je budžet pretežno usmjeren na investicije. Investiraće Dodik i njegova družina u nove nekretnine širom Evrope i ostatka svijeta, ali i u privatne biznise, naravno.

Bijeljinac

17.05.2018. 06:45
Kakav si ti truli snsdeovski trol.

Opet trula opozicija

16.05.2018. 19:11
Smrtnici,sorosevci samo kontra.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.