InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Najmlađi počeli sa programiranjem robota u okviru Tesla – Scratch škole

16.05.2018 15:13
0

Sa oduševljenjem najmlađi polaznici škole programiranja T:lab su započeli poslednju oblast u okviru škole programiranja i robotike za djecu “Tesla – Scratch”, gdje su počeli sa programiranjem i radom sa robotima svjetskog brenda MakeBlock.

"Prema planu i programu naše škole programiranja i robotike za djecu ove sedmice, polaznici Tesla – Scratch započeli su poslednju oblast u našoj tromjesečnoj školi. Poslednja oblast se odnosi na robotiku, gdje je planirano da djeca uzrasta od 7. do 11. godina koji pohađaju našu školu, rade i programiraju robote vodećeg brenda za STEM (skr. Nauka – Tehnologija – Inžinjerstvo – Matematika) obrazovanje", poručili su iz T:lab-a

Dodaju da su kao takva prva i jedina škola u našem gradu koja u okviru programa omogućava rad i programiranje robota u stvarnosti, odnosno rad i programiranje pravih robota. 

"Na naše veliko zadovoljstvo polaznici su u prethodna dva mjeseca stekli zadovoljavajuće znanje iz Scratch modularnog programskog jezika namjenjenog za najmlađe, a čije znanje će primjeniti na robotima, gdje će iste programirati ne samo u kretanju, nego i korištenju senzora i samostalnim rukovođenjem", navode iz T:lab-a.

S obzirom na veliko interesovanje, pripremili su za ljeto postojeće i nove programe škole programiranja i robotike za djecu, koje će obuhvatiti ne samo Scratch i robotiku nego dodatne oblasti iz robotike, automatike i matematike, te će, kako navode uskoro sa svima podijeliti detaljne informacije i ponudu za ovo ljeto.

Ulaganjem u obrazovanje djece je ulaganje u budućnost!


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.