InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

PU Zvornik: Za četiri mjeseca registrovano 235 migranata

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
16.05.2018 13:13
2

Na području nadležnosti Policijske uprave Zvornik u prva četiri mjeseca ove godine registrovano je 235 lica za koja se sumnja da su ilegalno prešla granicu, izjavio je načelnik ove uprave Goran Abazović.FOTO: SRNA


Abazović je precizirao da je u januaru registrovano 18 ilegalnih lica, u februaru 74, u martu 33, te u aprilu 110 sa tendencijom rasta u maju.

“Najveći broj ilegalnih migranata u ovom periodu registrovan je na području Zvornika 132, Bratunca 54, Vlasenice i Milića po šest, Osmaka četiri i Srebrenice tri migranta”, rekao je Abazović.

On je dodao da je među registrovanim migrantima i šestoro djece.

Prema njegovim riječima, Policijska uprava Zvornik je svakodnevno u kontaktu sa Jedinicom granične službe Zvornik i Službom za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina radi što efikasnijeg pronalaženja i rješavanja statusa lica koja ilegalno ulaze na ovo područje.

Abazović je pojasnio da se lica otkrivena u graničnom pojasu od 10 kilometara predaju Graničnoj policiji BiH, a kada se otkriju dublje u unutrašnjosti predaju se Službi za poslove sa strancima – Terenskoj kancelariji Bijeljina.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u aprilu evidentirano 59 krivičnih djela ili za 29 manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Prema njegovim riječima, zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena su 53 izvještaja protiv 50 lica.

Savić kaže da je u oblasti opšteg kriminaliteta izvršeno 49 krivčnih djela ili za 33 odsto manje nego u aprilu prošle godine.

“Materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima opšteg kriminaliteta iznosi 40.115 KM”, rekao je Savić.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je u aprilu na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano 3.113 vozila, od kojih je iz saobraćaja isključeno 27 vozila i 135 vozača.

On je dodao da je, od ukupnog broja isključenih vozača, zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 117 ili za 32 više nego u aprilu prošle godine.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

?

16.05.2018. 21:00
Goni jade i mi neznamo kako ce mo

Rade

16.05.2018. 14:23
Saljite ih odmah kod bakira.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.