InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ćorić: Gdje je Ivanić na pomenu u Donjoj Gradini?

Izvor: srna
16.04.2018 13:08
5

BIJELJINA- Član Glavnog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić zatražio je od srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da kaže zašto nije prisustvovao komemorativnom skupu u Donjoj Gradini i obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac i šta je to bilo važnije od pomena stotinama hiljada ubijenih Srba.FOTO: infobijeljina


"Sasvim je na mjestu zapitati se da li srpski političar koji ne dođe na najveće srpsko stratište, a u međuvremenu obilazi kojekakve forume po Turskoj, često trkne do Londona i kojekuda po bijelom svijetu, može predstavljati srpski narod u Predsjedništvu BiH", rekao je Ćorić Srni. 

Ćorić je upitao da li je trka za ličnom međunarodnom podrškom pred predstojeće izbore Ivaniću važnija od pomena stotinama hiljada Srba koje su mučki ubile ustaše. 

"Zar nije mogao odvojiti sat vremena i pojaviti se sa ostalima u Donjoj Gradini, a ne da šalje svog izaslanika. U Donju Gradinu može i Ivanićev izaslanik, a u Istanbul, London, Pariz, Rim - samo lično Ivanić", rekao je Ćorić. 

On smatra da je to sramota za čovjeka i političara koji je član Predsjedništva BiH i to iz Republike Srpske u kojoj se i nalazi Donja Gradina. 

U Donjoj Gradini juče je održana centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini. 

Na osnovu prvih ekshumacija koje je uradila državna komisija Federativne Narodne Republike Jugoslavije, a koje je potvrdio centar "Simon Vizental", zaključeno je da je u jasenovačkim logorima nestalo 500.000 Srba, 80.000 Roma, 32.000 Jevreja i nekoliko desetina hiljada antifašista različitih nacionalnosti. 


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

borac

16.04.2018. 15:51
Kao i sto je svaki Srbin trebao biti na odbrani srpstva 92, a ne svercovati cigare, naftu, a ne soliti pamet nakon zavrsenog rata i stotina izginulih!!!

Realno

16.04.2018. 14:45
Lik je presmješan...

Ban

16.04.2018. 13:50
Smjenite Corica vise,upropastio je SNSD.

BN

16.04.2018. 13:37
Kako lupa ovaj Coric ,pametniji si kada cutis.

Botko

16.04.2018. 13:10
Postedi nas partriJotizma Coricu. Baja je prodao arhivu Jasenovca Hrvatima a ti se optuzujes nekoga za odsustvo patriotizma.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.