InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Kafa nije poželjna u trudnoći

Izvor: novosti.rs
16.04.2018 08:42
0

Nakon ovog saznanja Food Standards Agency (FSA) je u Velikoj Britaniji smanjila preporučeni unos kofeina za trudniceFOTO: pixabay


Trudnice koje konzumiraju kafu ili čaj imaju veći rizik da rode novorođenče manje težine, tvrde britanski stručnjaci. Nakon ovog saznanja Food Standards Agency (FSA) je u Velikoj Britaniji smanjila preporučeni unos kofeina za trudnice sa 300 na 200 mg dnevno.

Imajući na umu da se manja tjelesna težina bebe povezuje sa bolestima srca i dijabetesom, unos preporučenog kofeina prihvatile su i američke zdravstvene institucije.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.