InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Mali Ugljevičani finalisti „LUTVID FEST-a 2018“ u Bijeljini

Izvor: InfoBijeljina.com
15.04.2018 19:27
0

Na drugom Festivalu lutkarstva i video - prezentacije knjiga (LUTVID FEST-u), koji se već drugu godinu zaredom održava u organizaciji Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini, od ponedjeljka 16. do četvrtka 19. aprila, učestvovaće i učenici JU OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, koji će osim svoje škole predstavljati i Narodnu biblioteku Ugljevik.FOTO: InfoBijeljina


Ove godine u finalu „LUTVID FEST-a“ se našlo 8 ekipa iz Republike Srpske i Republike Srbije među kojima i ekipa malih lutkara iz Ugljevika, tačnije iz PO OŠ „ Aleksa Šantić“ iz Ugljevičke Obriježi koji se takmiče u kategoriji izvođenja lutkarskih predstava i njihovih starijih drugara iz Centralne škole iz Ugljevika koji se takmiče u kategoriji video – prezentacije i ilustracije knjige.

Direktor Narodne biblioteke Ugljevik Nedeljko Zarić kaže da je dogovor o zajedničkom nastupu na ovom značajnom takmičenju prizašao iz uspješne  dugogodišnje saradnje  Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Ugljevik i ugljevičke Narodne biblioteke.

„Ovo nije prvi zajednički projekat škole i biblioteke. Prije dvije godine povodom Svjetskog dana jabuka, organizovali smo zajedno sa učiteljicama i učenicima iz Ugljevičke Obriježi „ Festival jabuka“  koji je vrlo uspješno realizovan. Ovaj put u pitanju je Festival lutkarstva i video – prezentacije knjiga na kojem smo udruženim snagama prosvjetnih radnika i bibliotekara dospjeli u samo finale takmičenja“,  kaže Zarić.

„Svaki takmičar ima dvije ekipe. Jedna je lutkarska, nju čine učenici  nižih razreda osnovne škole i ekipa koja radi video-prezentaciju knjige, a tu su učenici od 6-9 (5-8) razreda. Svaki takmičar bira knjigu (koja nije u programu lektire i koja je duža prozna forma) i na osnovu nje radi lutkarsku predstavu, video-prezentaciju knjige i plakat, odnosno ilustraciju knjige“, kaže Snežana Stević bibliotekarka Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini.

Predstave će biti izvođene u dva termina, od  11 i od 14 sati, sva četiri takmičarska dana, u Velikoj sali JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina, a proglašenje pobjednika će biti u četvrtak, 19. aprila u 17 sati. 

Tokom festivalskih dana ulaz za sve posjetioce biće slobodan.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.