InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Oduzete cigarete i duvan

Izvor: Glas Srpske
15.04.2018 12:12
0

Na području Zvornika privremeno je oduzeto 10.910 paklica raznih cigareta i 56,5 kilograma duvana, tržišne vrijednosti 60.000 KM, a protiv četiri lica biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.FOTO: Glas Srpske


Iz UIO ističu da su oduzeti duvan i cigarete, koje su bile obilježene stranim akciznim markicama, trebalo da budu prodani na "crnom tržištu". Riječ je o duvanskim prerađevinama koje su porijeklom iz susjednih zemalja.

Četiri lica, protiv kojih će biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima, osumnjičena su za nezakonitu prodaju akciznih proizvoda.

Duvan i cigarete zaplijenjeni su na osnovu višemjesečnog operativnog rada o više lokacija i putničkih vozila na području Zvornika, kojima se vrši skladištenje i dalja nelegalna distribucija cigareta na području BiH.

Iz UIO napominju da je u ovoj godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u regionalnom centru u Tuzli, uključujući i ovu akciju, ukupno oduzela 2.074,5 kilograma rezanog duvana, 685 kilograma duvana u listu, 16.553 paklice cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta i dvije mašine za rezanje duvana.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.