InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Film Romana Polanskog Prema istinitoj priči

Izvor: glassrpske
13.03.2018 17:44
0

Banjaluka - Film Romana Polanskog "Prema istinitoj priči" privukao je pažnju svih ljubitelja sedme umjetnosti, psihotrilera, ali i zaljubljenika u književnost, jer donosi mračnu priču o svakidašnjici poznate spisateljice koja nakon objavljivanja uspješnog romana gubi nadahnuće.FOTO: glassrpske


Zasnovan je na istoimenom hvaljenom i nagrađivanom romanu francuske književnice Delfine de Vigan, u scenarijskoj adaptaciji Polanskog i Olivijera Asajasa.

Na jednom od potpisivanja knjiga glavna junakinja upoznaje mladu i neodoljivo šarmantnu ženu po imenu Eli (Eva Grin), koja na početku djeluje kao inteligentna, skromna mlada žena s interesantnim pogledima na život. Stvarnost je međutim malo drugačija i njihovo prijateljstvo prelazi granice.

- Nije jednostavno snimati s vlastitom suprugom; kada smo na setu naš odnos je u domenu profesionalnog - rekao je Polanski o čestoj filmskoj saradnji sa svojom suprugom Emanuel Senje, kojoj je dao jednu od dviju glavnih ženskih rola u filmu.

- Radio sam filmove s dvojicom muškaraca i ženom i muškarcem koji se nalaze u nekom konfliktu, ali nikada s dvije žene i upravo to je bio glavni razlog što sam se prihvatio režije ovog filma. Bio je to novi izazov za mene - rekao je Polanski.

Film je izuzetno zanimljiv i banjalučkoj publici, što je potvrdila i portparol "Sinepleksa Palas" Marina Popović, gdje je premijerno prikazan 22. februara.

Polanski je poznat i po burnom privatnom životu. Njegovu suprugu Šeron Tejt ubila je porodica Menson, a njegovi filmovi važe za nesvakidašnje i kontroverzne.

Zasnovan na romanu

Antr: Zasnovan na istoimenom hvaljenom i nagrađivanom romanu francuske književnice Delfine de Vigan, u scenarijskoj adaptaciji Polanskog i Olivijera Asajasa.

- Triler je žanr s kojim sam često koketirao u karijeri, posebno u svojim počecima, kada sam gradio rediteljski put, pa sam se snimajući ovaj film osjećao na poznatoj i bezbjednoj teritoriji - otkrio je Polanski.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.