InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Republici Srpskoj u Kanu dodijeljena nagrada Fajnenšl Tajmsa

Izvor: rtrs
13.03.2018 16:38
1

Republici Srpskoj danas je u Kanu uručena nagrada Fajnenšl Tajmsa za jednu od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu.FOTO: rtrs


​​​Ovom nagradom Srpska je svrstana u 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu za strategiju privlačenja stranih ulaganja. Dodjelu nagrada organizovao je FDI magazin, koji izdaje Fajnenšl tajms.

Nagrada je uručena predstavniku Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Nemanji Kovačeviću.

Podaci su prikupljeni za 489 lokacije (gradova u regija) u pet kategorija: ekonomski potencijal, troškovna efikasnost, ljudski kapital, infrastruktura i poslovno okruženje. Pored toga, ocjenjivana je i šesta kategorija- strategija privlačenja stranih ulaganja. U ovoj kategoriji birane su najbolje lokacije za investiranje između 146 aplikacija. 

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju saopšteno je da ova nagrada predstavlja značajnu promociju Republike Srpske na međunarodnoj mapi lokacija za investiranje i rezultat je kontinuiranih aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo u saradnji sa ostalim ministarstvima i jedinicama lokalne samouprave. 

Priznanja su u svojim kategorijama dobili i gradovi Bijeljina i Zvornik (za troškovnu efikasnost) i Prijedor (za troškovnu efikasnost i strategiju), koje su članice Saradničke mreže Ministarstva. Putem Saradničke mreže sprovodi se program postinvesticione podrške investitorima, koji ima za cilj otklanjanje prepreka u poslovanju i podsticanje postojećih investitora na reinvestiranje, navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva ističu da se pored ovog programa, sistemski sprovode i drugi programi privlačenja stranih investicija.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Comi

13.03.2018. 19:58
Ipak mi nesto vredimo.Drugi to bolje vide sa strane i znaju da nagrade a mi koji tu zivimo ponasamo se po principu neka komsiji crkne krava.Sram nas bilo
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.