InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Sutra opera „Snežana i sedam patuljaka“

Izvor: InfoBijeljina.com/srna
13.03.2018 15:30
0

BIJELJINA - U bijeljinskom Centru za kulturu "Semberija" novosadski umjetnici sutra će izvesti operu za djecu "Snežana i sedam patuljaka", najavljeno je iz ove ustanove kulture.FOTO: EuroBlic


Ovu operu je napisao istaknuti kompozitor Petar Krstić 1912. godine. 

"Vjerovatno pod uticajem tadašnjih velikih italijanskih kompozitora, ova opera za djecu sadrži široke fraze, raspjevanu melodijsku liniju i neodoljivo podseća na mali dio neke Pučinijeve ili Verdijeve opere", navodi se u najavi organizatora. 

U operi su slikovito i razigrano urađene scene ove poznate priče od momenta kad je Snežana, ostavljena u šumi, naišla na kućicu patuljaka, pa sve do ulaska princa koji, spasavanjem Snežane, dovodi priču do srećnog završetka. 

Udruženje umjetnika "Visoko C" izvelo je premijerno "Snežanu i sedam patuljaka" u Novom Sadu, u maju 2016. godine. 

Opera počinje u 18.00 časova, a cijena ulaznice je četiri KM.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.