InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Za stolariju u školama u Bijeljini i Rogatici 143.649 evra

Izvor: InfoBijeljina.com/srna
12.03.2018 08:24
3

U Sarajevu će danas biti potpisani ugovori o grantu Vlade Japana od 143.649 evra za zamjenu oštećene stolarije u osnovnim školama "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini i "Sveti Sava" u Rogatici.FOTO: InfoBijeljina


Ugovore će potpisati otpravnik poslova ambasade Japana Akihito Teruči i direktori ovih obrazovnih ustanova. 

Grant od 69.096 evra namijenjen je Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije", a 74.553 evra OŠ "Sveti Sava" u Rogatici, saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH. 

Ova dva grant-ugovora pomoći će renoviranju školskih zgrada i poboljšati ambijent za oko 2.000 djece i 230 nastavnika i školskog osoblja u dvije osnovne škole. 

Japan je jedan od najvećih donatora u BiH. Japanska pomoć u primarnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, deminiranje, zaštitu životne sredine i obnovu infrastrukture u BiH dostigla je milijardu KM u posljednjih 20 godina.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

re neko je ugasio svjetlo

13.03.2018. 19:41
Bog postoji, ne huli, molim te. Svakom od nas , Gospod je dao slobodnu volju da činimo ono što mislimo da treba. Pohlepnike ostavimo jedinom pravednom sudiji - Gospodu Bogu.

Neko je ugasio svjetlo

12.03.2018. 15:06
Šta drugo očekivati od Miće i onakvog direktora Savića. Svi su oni ko žohari, sve donacije se prvo utale pa onda sta ostane. Tu nema Boga, tu nema pravde i zato mladi bježite odavde.

Djomlica

12.03.2018. 09:47
Vlast,direktori ne zna se ko je gori. Kako Vas nije sramota kraduckajte ne kradite,sramota koliko kradete. Japanci Vam daju donaciju da zamijenite stolariju,da je Prizma radi jer drugacije nemozete ukrast sramota,taj fini i kulturni narod je imao cunami prije 4 godine,izgubljeno 18.000 ljudi,o steti da ne pricamo,jeste im bar telegram saucesca uputili ? Fini narod daje pare jer Vasu sposobni direktori 30 godina ne mogu stolariju da zamijene,e moji biraci koga birate na izborima sve sposobni da rade i obavljaju svoje poslove,zato nam i jeste tako stanje gdje se politika umijesala u skolstvo i u zdravstvo. Sramota koliko kradete,umjesto za narod i buduce generacije da radite da njima bude bolje Vi ih unistavate. Volite se i postujte i bice nam bolje,voli Vas vas Djomlica
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.