InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Prekinuta suđenja u sporovima Bobar banke

Izvor: capital
13.02.2018 15:16
9

BIJELJINA – Sudija Božana Gužvić danas je prekinula suđenje u postupku Bobar banke u stečaju protiv preduzeća „MD Perić kompani“ zbog zahtjeva Odbora povjerilaca banke da zatraži njeno izuzeće u svim postupcima.FOTO: capital


Iako je advokat Bobar banke, Savo Marković rekao je da još nije dobio ni pismeno ni usmeno uputstvo o izuzeću od stečajnog upravnika banke Gorana Lalića, ali je Gužvić ostala pri svom stavu.

Pojasnila je da se nakon šest donesenih presuda u korist bivših radnika Bobar grupacije, jedan takav predmet Bobar banke protiv bivšeg radnika nalazi na Višem privrednom sudu u Banjaluci, te da će taj sud odlučiti da li je opravdan zahtjev Odbora povjerilaca za traženje izuzeća ovog sudije.

Gužvić je naglasila da je neprihvatljivo biranje predmeta u kojima bi mogla da postupa ili da ne postupa ona kao sudija, jer je očigledno da u ovom predmetu, Bobar banka protiv „MD Perić kompani“, advokat Marković takvo ovlaštenje nema.

„Prekinućemo raspravu dok Viši privredni sud u Banjaluci ne zauzme stav o opravdanosti izuzeća sudije“, pojasnila je Gužvić.

Povjerioci sumnjaju u pristrasnost

U strahu da bi Bobar banka u stečaju mogla da izgubi 18 miliona KM potražujući dugovanja po osnovu kredita radnika i građana, Odbor povjerilaca zatražio je nedavno da se Gužvić izuzme iz svih parničnih postupaka.

Odluka je uslijedila nakon razmatranja izvještaja o naplati spornih potraživanja po kreditima od zaposlenih radnika Bobar banke u stečaju. Samo od 256 radnika banka potražuje oko 12,2 miliona KM koliko je samo fiktivno podijeljeno zaposlenima u vidu kredita.

Povjerioci smatraju da je u već šest presuda Okružnog privrednog suda iz Bijeljine iz decembra 2017. godine „prvostepeni sud pogrešno utvrdio činjenično stanje, uz pogrešnu primjenu materijalnog prava, zanemarujući da su tokom postupka učinjene i bitne povrede Zakona o parničnom postupku, što je precizirano već podonesenim žalbama“.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Spomenko Gospic

14.02.2018. 16:19
Na ovaj način je sudija poručio svim poslodavcima bankarima, pljackajte banke slobodno tu sam ja Guzvicka da se pobrinem da niko ne odgovara.

Bijeljinac

14.02.2018. 10:39
Podrska za jednog od rijetkih savjesnih i postenih sudija

Petar P.

14.02.2018. 08:28
Častan,pošten i nepotkupljiv sudija,zato i smeta bankarskim lobijima.

Mira

14.02.2018. 08:03
Trezor je opljačkan,svi ćute,sramno i pogrdno,sto Pavlović ne vrati 8 miliona..pitanja mnogo...zašto je SNSD uništio Bobara....gurnite golubovi

test

13.02.2018. 19:06
Ako birate izmedju otkaza i potpisivanja kredita za poslodavca koji tvrdi da necete vi vracati pare, BIRATE OTKAZ. Sa tim poslodavcem i firmom nesto nije u redu i ako ti uruci otkaz imas osnovu da osporis to. Ovako su svi potpisali pa ako prodje prodje, ako pukne onda puj pike ne vazi. Sutra kad dodjete na posao razmislite sta bi ste vi uradili da vam vas poslodavac predlozi taj izbor, kredit ili otkaz.

Građanin

13.02.2018. 18:34
Strašno je što bi nedužni radnici mogli da snose teret lopovluka. Nije tačno da su znali šta potpisuju, tačnije da neće biti vraćani ti krediti. A da nisu potpisali ostali bi bez posla. I sada oni treba da namiruju povjerioce. Ma nemoj! Nepravda.

Gužvićka

13.02.2018. 17:46
To je sudija broj 1 u tom sudu. Nema zakonskih razloga za izuzeće, tako da srećno dalje. Brzo uzima predmete u rad, zna da vodi ročišta, ekspeditivna, sad joj treba neko ocjenu smanjivati radi kriminala u Bobar banci. Ne! Časno i pošteno radi i samo naprijed Gužvićka!

Guzvic

13.02.2018. 16:39
Teško njoj,u ovom banditizmu od drustva.Kako uopšte biti sudija,u društvu korupcije i sveopšte kradje,poltronstva,partokratije.Kako ostati zdrav pri svojoj pameti i suditi u ovakvim uslovima? A tek ovi radnici banke.Sta reci za njih?Potpisivali kredite fiktivno,znali šta rade ali išli svjesno u kriminal.Realno treba banka da im sad naplati kredite i povjeriocima vrati pare.Ali,ali,ali Ko su povjerioci i odakle su njihove pare dosle?

Dara

13.02.2018. 15:49
Jedini sudija u Bijeljini koji radi svoj posao po pravu
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.