InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Od 1. marta u BiH ponovo skuplje cigarete

Izvor: fokus.ba
13.02.2018 13:02
2

U BiH će od 1. marta poskupjeti više od 60 vrsta cigareta, što je novi udar na džep građana nakon što je od 1. februara zbog uvođenja akciza poskupjelo gorivo.FOTO: InfoBijeljina


Kako su potvrdili iz Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH), poskupjeće 67 vrsta cigareta, a među njima su i proizvodi TDR Sarajevo.

Kako je potvrđeno, cigarete će poskupjeti za dodatnih 10, odnosno 20 feninga.

Za 10 feninga će poskupjeti Drina Gold 18, Drina Denfine HP 18 i Drina Denfine, sve vrste Yorka, dok će za 20 biti skuplje sve vrste Dunhilla, Lucky Strikea, Pall Malla, Rothmansa, Eve Slims, Aure, Codea, 8, Dive i Royala, te Drina Gold, Drina Silver i Drina Jedina.

Ovo je drugo poskupljenje cigareta ove godine u BiH, nakon što su već poskupjele 1. januara.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Ipak

13.02.2018. 15:20
smo izgleda dobro popušili...

Odlično

13.02.2018. 14:55
Tako i treba
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.