InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pod tuš jednom dnevno!

Izvor: novosti.rs
13.02.2018 09:48
1

Stručnjaci kažu da ako se tuširate više od jednom dnevno uklanjate sva prirodna ulja sa kože i izlažete je dehidrataciji, što je čini starijom i manje lijepom. Neki su još stroži, pa tvrde da nije dobro da se tuširate svakog danaFOTO: pixabay


Ako se tuširate najmanje dva puta dnevno, znajte da sebi više štetite nego što pomažete. Stručnjaci kažu da ovim potezom uklanjate sva prirodna ulja sa kože i izlažete je dehidrataciji, što je čini starijom i manje lijepom. Neki su još stroži, pa tvrde da nije dobro da se tuširate svakog dana, ali kompromis bi mogao da se napravi tako što bi vrijeme pod tušem trebalo da se skrati. Na listi prijedloga je i sledeće:

Ne kupajte se vrelom vodom

S jedne strane, vruća voda prija, opušta, ali s druge - isušuje kožu i ponovo je lišava prirodnih ulja. Najbolje je tuširanje mlakom vodom, koja je pred kraj tretmana gotovo hladna.

Izbjegavajte parfimisane preparate

Mirišljave kupke su često prepune konzervanasa i sulfata, koji ne samo što isušuju, nego i iritiraju kožu, oštećuju je i izazivaju bubuljice ili crvene mrlje. Preporučuju se nježni sapuni i proizvodi na bazi ulja.

Ne pretjerujte sa pilinzima

Piling pomaže da uklonite mrtve ćelije kože sa površine, čineći je mekom. Ali treba biti oprezan, jer ukoliko tretman ponavljate više od dva puta nedeljno, oštećujete kožu i činite je podložnijom za stvaranje plikova.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Dr.Mehmedahmed Ahmedmehmedović

13.02.2018. 17:03
pereš se kad si prljav ko što piješ vodu kad si žedan, a ova pravila pametnjakovića treba prezrivo odbaciti.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.