InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Neće biti poskupljenja hljeba, niti za to ima razloga

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
12.02.2018 16:01
1

Semberski mlinski gigant „Žitopromet“ neće podizati cijenu hljeba zbog povećanja akciza na gorivo, izjavio je danas Srni direktor tog preduzeća Tomislav Tomić.FOTO: InfoBijeljina


"Ne znam koji bi bili razlozi za rast cijena hljeba kada udio pogonskog goriva u našoj proizvodnji nije veliki, a na tržištu žitarica dešavaju se obrnute stvari, padaju cijene pšenice i kukuruza, što su značajne sirovine koje uvozimo iz Srbije", kaže Tomić. 

On je istakao da "Žitopromet" nema potrebe, niti će dizati cijene brašna, pekarskih proizvoda, ni stočne hrane. 

Dok mlinari i pekari u Republici Srpskoj u medijima najavljuju poskupljenje brašna i pekarskih proizvoda, "Žitopromet" je kupcima ponudio polubijeli i bijeli hljeb po cijeni od 50 feninga, težine 300 grama, koji već ima odličnu prođu na tržištu. 

Cijena uobičajene vekne hljeba težine 600 grama je jedna marka. 

Prema Tomićevim riječima, "Žitopromet" u bijeljinskoj regiji pokriva 60 odsto tržišta hljeba i pekarskih proizvoda.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

nn

12.02.2018. 19:14
Nema porebe kad ste smanjili tezinu hljeba
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.