InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dvije trećine domaćinstava u BiH ima pristup internetu

Izvor: Glas Srpske
12.01.2018 22:30
0

U BiH je prošle godine oko 66 odsto domaćinstava imalo pristup internetu, a 33,3 odsto nije, dok je 63,6 odsto domaćinstava imalo pristup računaru.FOTO: Glas Srpske


Prema istraživanju Agencije za statistiku BiH, najčešće navedeni razlozi zbog kojih domaćinstvo nema pristup internetu je taj da nemaju potrebu za njim - 51,1 odsto, a 41,8 odsto se izjasnilo da ne posjeduje vještine.

Kada je riječ o vrsti interneta koji se koristi u domaćinstvima, 62,9 odsto ima fiksni širokopojasni priključak - ADSL, DSL, VDSL, kablovska, optička vlakna, satelitska.

Istraživanje je vršeno na uzorku od 9.066 domaćinstava, a podaci su prikupljeni kombinovanim metodama, telefonskim anketiranjem i anketnim upitnikom metodom licem u lice.

Za ova istraživanja su uključena samo ona domaćinstva koja imaju bar jednog člana dobi između 16 i 74 godine.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.