InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Uhapšen zbog torbe pune kljova mamuta

Izvor: srna
12.01.2018 20:23
0

Mještanih ruskog Stavropoljskog kraja priveden je na Međunarodnom aerodromu Јemeljjanovo u Krasnojarsku u istočnom Sibiru nakon što je u njegovom prtljagu pronađena torba sa kljovama mamuta teška deset kilograma, saopšteno je iz okružne sibirske policije.FOTO: srna


U saopštenju se navodi da je prilikom pregleda prtljaga pri ulasku na terminal policija pronašla torbu sa dijelovima kostiju koje podsjećaju na kljove mamuta.

Iz policije dodaju da mladić /25/ nije imao dozvolu za prenos predmeta od kulturološke vrijednosti.

Mladić je tvrdio da je torbu našao u blizini kante za otpatke na ulici i da ju je ponio kući u nadi da će od kostiju moći da napravi suvenire.

Nakon što su stručnjaci Krasnojarskog muzeja lokalne istorije pregledali sadržaj torbe, ustanovljeno je da su osam fragmentata kosti, zapravo, dijelovi kljova mamuta, dok je jedan fragment dio kljove morža.

Stručnjaci tvrde da su fragmenti kljova mamuta stari više od 4.500 godina, prenosi TASS.

Osumnjičeni bi mogao da bude kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 708 dolara, zbog izbjegavanja da pronađene predmete od kulturološke vrijednosti, koji su pronađeni tokom radova na iskopavanju, preda državnim vlastima.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.