InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Facebook najavio drastičnu promjenu na globalnom nivou

Izvor: B92.net
12.01.2018 17:17
1

Facebook će uskoro na globalnom nivou promijeniti način prikazivanja vijesti čime će umnogome otežati rad preduzećima, brendovima i medijima.FOTO: Nezavisne


Umjesto postova sa stranica, naglašavaće se sadržaj koji podstiče razgovor između porodice i prijatelja, objasnio je izvršni direktor Mark Zakerberg na njegovoj Facebook stranici.

Facebook je priznao da će se od sada objave Facebook stranica manje isticati, a promene će stupiti na snagu u narednim nedeljama.

“Dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – postoji koji promovišu nečiji biznis, brendove i medije – pretrpavaju lične trenutke koji nas dovode do toga da se više zbližavamo“, napisao je i dodao da su on i njegov tim osećali odgovornost jer je Facebook prvenstveno tu zarad dobrobiti čovečanstva.

Ako se i bude promovisao javni sadržaj moraće da ima svrhu podsticanja interakcije u zajednici, kao što se dešava u jakim grupama koje diskutuju o TV programu ili sportu.

Još jedna opcija koju Facebook razmatra su razdvojeni postovi za video, koji takođe podstiču diskusiju.

“S ovim promjenama očekujem da će se smanjiti vrijeme provedeno na Facebooku i da se sigurno u nekom trenutku opasti engagement, ali takođe očekujem da će provedeno vrijeme na mreži biti dragocenije“, istakao je.

Podsjetimo, razdvajanje News Feed-a je već mjesecima eksperimentalni projekat koji obuhvata Srbiju, Slovačku, Boliviju, Gvatemalu, Kambodžu i Šri Lanku. Na osnovu ovog eksperimenta tj. njegovih rezultata nakon završetka, biće kreirani i News Feed drugih korisnika širom sveta, koji za sad nemaju ovako drastično izmijenjen izgled. Promjena se najnegativnije odrazila na vlasnike stranica čiji je broj impresija na ovoj društvenoj mreži opao za čak 66 odsto.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Srbin

12.01.2018. 23:31
Mislim da je ovo dobra odluka. Kad udjem na fb najmanje imam podataka od svojih prijatelja se neke reklame sponzorisani oglasi itd.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.