InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Softver nije prepoznao nijedan plagijat

Izvor: Glas Srpske
12.01.2018 09:59
3

Softver za plagijat koji je na Univerzitetu u Banjaluci u funkciji od oktobra prošle godine do sada nije prepoznao nijedan plagijat.FOTO: Glas Srpske


Kako su objasnili na ovom Univerzitetu, softver je pokazao da su svi radovi koji su prošli provjeru napisani po svim standardima i da su ispoštovane metode izrade rada.

Naveli su da kroz ovaj sistem provjere prolaze svi doktorski i master radovi koji se brane na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

- Do sada nije bilo upozorenja softvera na mogući plagijat. Ukoliko softver otkrije tu mogućnost, upozorenje se šalje mentoru koji daje određene instrukcije kako bi kandidat otklonio sve nepravilnosti - kazali su u Univerzitetu u Banjaluci.

Softver za prepoznavanje plagijata nabavio je i Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a kako su objasnili u ovoj visokoškolskoj ustanovi, pitanje je dana kada će biti pušten u funkciju.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Bijeljinac

12.01.2018. 14:42
To je samo fora da se izvuče novac od univerziteta. Plagijate treba da traže stručni ljudi za odgovarajuće oblasti, kojih mi nemamo.

S

12.01.2018. 10:17
Mozda ga nisu na internet spojili!

F

12.01.2018. 10:07
Vjerovatno nije ispravan
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.