InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Fond solidarnosti se uključio u borbu za život malog Aleksandra Gajića

Izvor: atvbl.com
12.01.2018 00:11
0

Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu bacio se na prvi posao. Prvih 100.000 maraka uplaćeno je za jednogodišnjeg Aleksandra Gajića iz Zvornika, koji boluje od agresivnog tumora na malom mozgu.FOTO: atvbl.com


Aleksandar je u bolnici u Minhenu. Prvi dio novca uplatio je Fond zdravstvenog osiguranja, a novoizabrani članovi stručne komisije Fonda solidarnosti juče su prvi put zasjedali i odlučili da snose troškove terapije.

“Nakon pregleda dokumentacije mi iz komisije smo ustanovili da postoje objektivni razlozi, da postoji mogućnost da terapija koja će se pružiti djetetu u Njemačkoj dovede do pozitivnog ishoda. Dogovorili smo se sa ocem da ćemo sukcesivno u narednom periodu, na osnovu izvještaja koje smo tražili od bolnice plaćati ono što oni pružaju djetetu”, rekla je Jasminka Vučković v.d. direktora Fonda solidarnosti.

Najbitnije je da dijete nije i neće biti ugroženo, priča direktor Fonda. Uvjerava da novca već ima dovoljno za hitnu reakciju, a najavljuje da će od sutra na stranici Fonda zdravstvenog osiguranja svakodnevno biti vidljivo stanje na računu Fonda, ali i ostale informacije o radu i pravilima. Trenutno, kaže, nemaju drugih zahtjeva u proceduri ali posla, svakako ima.

“Ja kao v.d. direktora Fonda sam u obavezi da donesem pravilnik o načinu funkcionisanja Fonda i same komisije i svih ostalih subjekata koji sa nama sarađuju, s tim što je zakonski rok početak februara. Međutim, s obzirom na to da nema potrebe da čekamo, mislim da ćemo u toku sledeće nedelje završiti sve i objaviti pravilnik”, kaže Vučkovićeva.

Prostorije Fonda solidarnosti nalaze se u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja, ali naglašava Vučkovićeva, zahtjevi moraju biti naslovljeni isključlvo na Fond solidarnosti. Nakon što zahtjev pristigne, po zakonu, komisija, ali i Upravni odbor dužni su da donesu rješenje u roku od mjesec dana, ali, Vučkovićeva je uvjerena da će, zbog zdravlja djeteta, u većini slučajeva djelovati mnogo brže. Podsjeća i da su izvori priliva novca mnogobrojni, a jedan od njih je i 0,25 odsto od neto plata zaposlenih. Podsjeća i da oni koji ne žele da im plata bude umanjena, jednim dopisom Fondu to mogu da riješe.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.