InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Padaju cijene lijekova

Izvor: glassrpske.com
07.12.2017 10:02
2

Banjaluka - Puni efekti primjene Pravilnika o lijekovima BiH biće poznati nakon izrade izvještaja o potrošnji lijekova, a zbog tržišne utakmice podignute cijene lijekova koji se izdaju bez recepta su u padu.

Rekao je to juče vršilac dužnosti direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak nakon sastanka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Draganom Bogdanićem.

- Povećanje cijena na slobodnom tržištu bila je jedna vrsta pokušaja industrije da kompenzuje gubitke koje je trpjela na lijekovima koji se izdaju na recept - dodao je Zolak.

On i Bogdanić razgovarali su i o problemu prostorija Agencije za lijekove, koje nisu adekvatno sanirane nakon poplava 2014. godine, a taj problem uskoro će biti riješen.

- Riječ je o prostorijama koje su u vlasništvu ministarstva, a koje Agencija iznajmljuje. Na narednoj ministarskoj konferenciji u BiH iznijeću probleme sa kojima se suočava Agencija za lijekove i medicinska sredstva - kazao je Bogdanić.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

crno

07.12.2017. 15:06
Čista hajdučija. Danas podigao lijekove na recept za baku. Na kraju računa otkucano- izdavanje lijekova na recept- 6 kom puta 1.43 km. Nemam pojma šta je ovo ako nije opet neko pojeftinjenje lijekova ili šta je. Mažu oči a zavlače ruku. Sad će skuplje biti izdavanje od pojedinih lijekova. Žalosno.

Mara

07.12.2017. 11:50
Kome ONI ovo pricaju ? Moja mama kao dugogodisnji hipertonicar u terapiji koristi dosta lijekova. Izmedju ostalog i Bromazepam 1.5 mg. Isti je donedavno kostao 1,8-2 KM, zavisno od apoteke. Cijena danas mu je 4,2-4,6 KM. Na konkretnom primjeru bas se spocitava pojeftinjenje lijekova ! Sve cesce cujem da sugradjani odlaze u Srbiju (Badovince), gdje su lijekovi skoro pa upola jeftiniji. Sretni su oni kojima nikakvi lijekovi ne trebaju. Svima dobro zdravlje i nazdravje !
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.