InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Da li je kradljivac policajka? Istražuje se slučaj krađe na tržnici "Arizona" kod Brčkog

Izvor: EuroBlic
07.12.2017 09:25
0

Nakon što su društvene mreže i brojni portali obavili vijest da je na tržnici “Arizona” na području Distrikta Brčko BiH nadzorna kamera u jednom butiku snimila djevojku u krađi skupocene jakne.FOTO: EuroBlic


Prema nezvaničnim informacijama, krađu je počinila A. H., policajka MUP Tuzlanskog kantona (TK).

Krađa jakne dogodila se 2. decembra između 9 i 10 časova u jednom butiku na tržnici “Arizona”, potvrdio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

- Tačno je da je policija Distrikta Brčko toga dana u 10 sati zaprimila prijavu da se u jednom butiku na tržnici “Arizona” desila krađa skupocjene kožne jakne, koju su zabilježile nadzorne kamere. Krađu je izvršila ženska osoba. Vlasnici i radnici butika su krađu uočili na snimku, sustigli je i ona je jaknu istog momenta vratila – rekao je Emkić za Avaz.ba.

S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu krađa o ovom slučaju je obavješten tužilac, koji je naložio da se događaj rasvjetli.

U MUP TK za sada čekaju nalog tužioca iz Brčkog.

- Iz policije Distrikta Brčko BiH i Tužilaštva Distrikta do sada nismo dobili nikakav nalog u vezi s ovim slučajem. Kada dobijemo nalog od Tužilaštva, mi ćemo poduzeti potrebne mjere i radnje. Ukoliko se doista dokaže da je ovo krivično djelo počinila naša policajka, zna se šta je raditi, podizanje krivične prijave i prijava Unutrašnjoj kontroli MUP TK - kaže Izudin Šarić, portparol MUP TK.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.