InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Ako hoće auto-put preko Kuzmina, mi sve plaćamo

Izvor: BN TV
06.12.2017 19:51
6

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da prihvati bilo koje rešenje Bosne i Hercegovine za trasu auto-puta Beograd-Sarajevo.



FOTO: InfoBijeljina


Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare kazao da je izgradnja tog auto-puta bila prva tema razgovora sa čelnicima BiH - Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem i da je Srbija iznela nedvosmilen i veoma fer stav po tom pitanju.

“Pokazali smo šta smo mi do sada uradili na Koridoru 11, da smo potpisali komercijalni ugovor za izgradnju 31 kilometar auto-puta od Čačka do Požege čime se približavamo BiH. Ostaje nam onda još 60 kilometara do Kotromana, do granice i posle 106 kilometara, u zavisnosti od trase koju BiH uzabere, do centra Sarajeva”, kazao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, spajanje ta dva grada je važno zbog bošnjačkog stanovništva u Srbiji, srpskog u BiH, ali pre svega zbog Srba i Bošnjaka u obe zemlje. 

“Mi produžavamo auto-put od Požege preko Ivanjice do Sjenice i dalje auto-put prema Boljaru i granici sa Crnom Gorom. Smatramo da bi bila da auto-put ka Sarajevo ide tuda, ali smo kazali da da ćemo prihvatiti njihov stav kakav god bude bio”, naveo je Vučić. 

“Oni su bliži jednom drugom rešenju i ako bude tako Srbija će brzo i jednostavno to rešiti i iz svog budžeta platiti i izgraditi bez ičije pomoći, a to je kad se prođe Sremska Mitrovica, na takozvanom auto-putu Beograd - Zagreb, preko Kuzmina do Rače, na putu za Bjeljinu. Mi ćemo to vrlo brzo da izgradoimo, to nam je važna veza sa Semberijom, ali sačekaćemo da vidimo konačnu odluku BiH, mi smo spremni za svaku njihovu odluku”. 

Izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo jedan je od prioritetnih regionalnih projekata, međutim još nije usaglašena trasa kojom će auto-put ići jer se čeka da Bosna i Hercegovina usaglasi svoj predlog. 

Tokom nedavne posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji potpisan je dokument kojim se Turska uključuje u projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne želi da vidi auto-put Sarajevo - Beograd na ruti preko Bijeljine. 

O tome koliki je sukob u BiH nastao tim povodom, Sputnik je u tekstu ocenio da je auto-put Beograd-Sarajevo, koji je pre samo pola godine slovio za „mirovni projekat koji je mnogo više od auto-puta“ postao je još jedna od jabuka razdora u BiH.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.



Komentari

Re: Neko je ugasio svjetlo

07.12.2017. 10:31
A od čega će se razvijati istočni kraj? Od auto-puta? Pa valjda je logično da se pravi auto-put tamo gdje će cirkulisati vozila i time puniti kasu a ne tamo gdje je slabije razvijen kraj. A kad smo kod punjenja kase, prodajom telekoma se mogao napraviti auto-put i preko Bijeljine i preko istočnog dijela, ali maca pojela.

Mirko

07.12.2017. 09:44
Toliko o Dodikovoj ljubavi prema Bijeljini. Sds je u "5 deka" sa njegovim Snsd-om, ali ovo je vrhunac bezobrazluka. Sve dajte Banjaluci, a za ostale ga zaboli neka stvar.

реално

07.12.2017. 09:33
Аутопут ће ићи само онуда куда се повезују Бошњаци, дакле подржавам став "Семберије". Да ојачају своје болесне амбиције на потезу куда иде траса аутопута.

Neko je ugasio svjetlo

07.12.2017. 07:58
Ne lupaj. Ja sam iz Bijeljine i smatram da nije tragedija ako autoput ne ide preko BN. Treba i ostale krajeve RS razvijati. Drugo Micin kvadrat autoputa bi koštao kao da gradi centar Dubaija. Dok se utali on pa mijo pa Tomica pa ostali auuuu. Treće. Bakir i zeleni u svojoj bolesnoj mržnji svaži dan manifested svoje ludilo. Najradije bi da nema Srba.

Semberija

07.12.2017. 07:40
Turci daju pare za izgradnju puta kroz BiH. Dakle, put ide onim djelom BiH kuda kažu Bakir i Redžep, a jasno je da je to povezivanje Sandžaka sa Sarajevom. Tačka.

Dodik

06.12.2017. 23:38
Nikad nije zelio napredak za Bijeljinu kao sto ne zeli ni sada, jer autoput preko Bijeljine bi doprinjeo i u ekonomskom i finansijskom napretku grada sto Banjaluci nije po volji.. Ne valja mozda ni Micina politika al i za Dodika i snsd smo zadnja rupa na svirali..
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.