InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dobri uslovi za razvoj ozimih usjeva

Izvor: InfoBijeljina.com/srna
06.12.2017 13:22
0

BIJELJINA - Temperatura i vlažnost zemljišta u zoni korjenovog sistema u dosadašnjem dijelu jeseni omogućili su pravilan rast i razvoj ozimih usjeva, tako da oni na većini parcela imaju dobar sklop biljaka, ocjenjuju agrometeorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Zahvaljujući dosadašnjim padavinama tokom jeseni, značajno je popravljena vlažnost u dubljim slojevima poljoprivrednog zemljišta, navodi se u ovonedjeljnom biltenu. 

Zbog nestabilnog vremena tokom protekle sedmice uslovi uglavnom nisu odgovarali za završetak predviđenih poljoprivrednih radova u polju, a slične vremenske prilike najavljene su i do kraja ove nedjelje.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.