InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Sahranjen mladić iz Kalesije: Planirao svadbu, pa sa djevojkom otišao u smrt

Izvor: Faktor.ba
14.11.2017 18:49
1

Na posljednji počinak u utorak je na lokalnom groblju Zaseok-Brdo ispraćen Halil Zahirović, dvadesetogodišnjak koji je tragično stradao u subotu oko 22 sata, zajedno sa svojom djevojkom Asmirom Smajić.FOTO: Nezavisne


Halilovi ujaci pričaju da je golf 2, koji je završio u Spreči, bio parkiran pored rijeke, te da je bila povučena ručna kočnica. Kažu da se dio riječne obale odronio i automobil je završio u hladnoj vodi Spreče. Ni Halil ni Asmira nisu uspjeli izaći.

"Bilo je to dobro dijete. Maksimalno pošten, da je gladan, nikome ne bi komad hljeba uzeo. Takva je to kuća", kaže nam Halilov ujak koji je na sahranu došao iz Austrije.

Na Halilovu sahranu danas su došli i Asmirini roditelji. Tuga roditelja još je veća, jer se saznalo da su dvoje mladih planirali svadbu, ali ih je u tome spriječila smrt.

"Zvao me je u subotu oko devet sati, čuli smo se i vidjeli preko video poziva. Posljednji put mi je rekao da je u jednom lokalu i da ide s djevojkom. Zvao sam ga kasnije te iste večeri, nije se javljao. Te noći sam radio, završio sam u nedjelju u sedam ujutro. Ponovo sam ga zvao, bio je nedostupan", kaže nam Halilov prijatelj Miki, koji je na sahranu došao iz Švajcarske.

Dvoje mladih nastradali su u automobilu koji je Halil posudio od prijatelja. Nije tu bilo brze vožnje, nego samo jedna velika nesreća.

U Seljublju na lokalnom mezarju u srijedu će biti ukopana Asmira Smajić. Posljednji ispraćaj planiran je ispred kuće u 13.30 sati, a potom će na mezarju u Seljublju biti klanjana dženaza i obavljen ukop.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

petar

14.11.2017. 20:10
Kako nas samo bog voli.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.