InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vlast u RS zove Savez za promjene: Napustite zajedničke institucije, Srpskoj prijete ratom!

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
14.11.2017 15:41
1

Predsednik SNSD Milorad Dodik, predsednik DNS Marko Pavić i predsednik SP Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u zajedničkim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog prijetnje ratom Republici Srpskoj.FOTO: buka.com


- Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene, koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH, da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine Srpske postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na prijetnju ratom koja je juče upućena iz Sarajeva - navodi se zajedničkom saopštenju tri stranke.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi “ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH” izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijelom regionu.

- Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj koja je juče brutalno napadnuta - naglašava se u saopštenju SNSD, DNS i SP.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Bijeljinac

15.11.2017. 09:11
Kako su samo bistri ovi što nam vode državu. Šta, trebalo bi da napustimo zajedničke institucije pa da nam, između ostalog, član predsjedništva umjesto Ivanića bude neki Bošnjak ili Hrvat, pa da ljudi lagano priznaju tzv. nezavisno Kosovo? Kako smo mi glupav narod kad biravo ovakve za vođe.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.