InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Održana 11. konferencija Mreže savjeta učenika Republike Srpske /FOTO/

Izvor: InfoBijeljina.com
11.11.2017 14:29
1

Jedanaesta konferencija mRESURS-a (Mreže Savjeta učenika Republike Srpske) održana je od 08. do 10.11. godine na Bardači (Srbac).FOTO: InfoBijeljinaPredsjednici Savjeta učenika iz svih škola u Republici Srpskoj su tokom svog boravka na Bardači odredili plan aktivnosti za tekuću školsku 2017/2018. 

OKC (Omladinski komunikativni centar) je i ove godine, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, bio organizator konferncije. Predstavnici OKC-a  Jugoslav Jevđić, Biljana Matijavić i Saša Marković su bili mentori srednjoškolcima u kreiranju plana aktivnosti. Učenici su podijeljeni po regijama, na kraju drugog dana prezentovali svoje planove aktivnosti . 

Bijeljinska regija će i ove godine tradicionalno obilježiti Međunarodni dan srednjoškolaca (17.11.), "Jedan slatkiš jedno dijete" i "Ostavi trag", pored ostalih akcija najvažnija će biti akcija "Dualno obrazovanje", koja će za cilj imati omogućavanje učenicima da praksu obavljaju u privatnim firmama. 

Za rukovodstvo bijeljinske regije za školsku 2017/2018 izabrani su: Ivan Manojlović (Tehnički školski centar Zvornik) – predsjednik, Uroš Anđelić (Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina) – prvi potpredsjednik, Mladen Milić (Srednja škola "Petar Petrović Njegoš" Šekovići) – drugi potpredsjednik i Katarina Tomanić (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina) – PR Menager. 

Po završetku konfercije učesnici su imali priliku posjetiti Narodnu skupštinu Republike Srpske, gdje im se obratio predjsednik NSRS Ndeljko Čubrilović. Rukovodsvo mRESURS-a je predstavilo akcije koje su isplanirane. Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Bravo

11.11.2017. 17:52
Svaka cast
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.