InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Najboljim nagrade na festivalu

Izvor: BN TV
12.10.2017 14:17
0

U Centru za kulturu „Semberija“ od 2. do 5. oktobra održan je I dječiji pozorišni festival „Čupava bajka“.FOTO: InfoBijeljina.com / ilustracija


Na repertoaru su  bile  predstave „Uspavana lepotica“ - Agencija „Scena“, Beograd, „Magična lira“ - „Čiča Mičino pozorište“, Beograd, komad „Kafina cura fina“ - Pozorištance „Maslačak“, Bijeljina i komad „Pustolovine Boleta Komete“, Nevid teatra, Banjaluka.

Nakon odgledanih svih predstava i održanih sastanaka, Žiri festivala  u sastavu  predsjednik, Vasko Todić, te članovi Danka Rabota i Slaviša Vujanović, odlučio je da dodijeli sledeće nagrade:

- Nagrada festivala  za najbolju originalnu muziku predstave ide u ruke - „Čiča Mičino pozorište“ iz Beograda za predstavu „Magična lira“.

- Specijalna nagrada za originalnost i fantaziju pripala je  Nevid teatru iz Banjaluke  za predstavu „Pustolovine Boleta Komete“.

- Nagrada za najbolju predstavu u celini osvojila je predstava "„Magična lira“ koju su igrali glumci „Čiča Mičinog pozorišta“ iz Beograda.

- Nagrada za najbolju reakciju publike - nagrada publike osvojila je predstava „Kafina cura fina“ koju su izveli glumci "Pozorištanceta „Maslačak“ iz Bijeljine.

-Najbolje odigrana uloga festivala je uloga Grdane u izvođenju Milene Đorđević u predstavi „Uspavana lepotica“ Agencija „Scena“ iz  Beograda.

Selektor ovogodišnjeg  dječijeg pozorišnog festivala "Čupava bajka" je bio Gavrilo Jovanović, saopšteno je iz Centra za kulturu "Semberija" Bijeljina.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.