InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Evo kuda bi trebao proći i kako će izgledati autoput Beograd – Sarajevo

Izvor: rts.rs
12.10.2017 14:12
9

Jedan od potpisanih dokumenata sa Turskom je i Pismo o namjerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, kojim se Turska i zvanično uključuje u realizaciju projekta autoputa Beograd-Sarajevo.FOTO: sarajevotimes.com


Ideja za taj autoput stara je nekoliko decenija, a njegova trasa povezala bi Požegu i Užice preko Kotromana sa Sarajevom, i bila bi logičan nastavak i krak Koridora 11, koji polazi od Beograda ka Crnoj Gori i Sandžaku.

U Saobraćajnom institutu Srbije – Cip napravljen je generalni projekat autoputa kojim će biti povezani Požega i Užice.

Projekat možete pogledati na ovom linku .

Dalja trasa ide ka Republici Srpskoj, ali ne postojećim putem, već, zbog zahtjeva ekologa, zaobilazi nacionalni park Mokra Gora.

Autoput će imati dvije vozne i jednu zaustavnu traku. Projektanti kažu da će dio autoputa kroz Srbiju biti najteži za izgradnju, pa će 60 kilometra koštati čak 760 miliona evra.

“Ovaj autoput dugačak je 60, 65 kilometara i na ovoj trasi imamo 62 mosta i 22 tunela”, kaže Dragoslav Dragićević, odgovorni projektant Cipa.

Dakle, Srbija računa da se trasa autoputa Sarajevo – Beograd proteže ka zapadnoj granici sa BiH kako bi cesta naposljetku u BiH ušla na području Višegrada.

S druge strane, načelnici Tuzle, Bijeljine i Brčkog sastali su se početkom sedmice, a zaključak je bio da tri grada računaju na trasu autoputa Sarajevo – Beograd koja bi išla preko tog dijela BiH.

BiH u cjelini još uvijek nema jasan stav o budućoj trasi autoputa.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

UG

12.10.2017. 23:26
Kud turci reknu tuda će i da ide .

ПЕРО ЛОЖАЧ

12.10.2017. 20:50
Џаба се мучите. Турска хоће да споји Нови Пазар и Сарајево добрим путем и тако ће бити. Сарајево се иначе зове Најновији Нови Пазар.

neverni toma

12.10.2017. 18:37
Okrenuce njega Dodik preko Banjaluke i Laktasa

Semberac

12.10.2017. 17:46
Ja koji ce novac tj provizija iliti baksis, pasti od autoputa. Polovina, trecina i frtalj vec trljaju ruke, a i bradu, krvni pritisak im skocio do neba, te se usi zacrvenile.Nema vise potrebe asvaltiranja seoskih ulica sa asvaltom od 3 cm, pa taj poslic je mizerija. Ma ima da ispeku tri vola na raznju svoim glasacima.

komunjara

12.10.2017. 17:33
Ne shvatam što bi Srbija nastavljala put do granice BiH kad može fino samo da spusti postojeći put bratstva i jedinstva na raču??? a svoj auto put prema CG nastavit normalnom trasom bez ovih 60 mostova i 30 tunela..... kad glup uči glupljeg da bude pametan desi se projekat Srbije i BiH...

Qwerty

12.10.2017. 17:12
E da baš iz Višegrada i Sarajeva sve trče da odu u Beograd... taj put treba Bijeljini

Sasa

12.10.2017. 16:48
Srbiji odgovara na Visegrad, manja trasa, a Srbija se ocigledno pita tako da zalim slucaj...

Stanovnik BIH

12.10.2017. 14:47
Pa Bijeljina najviše trpi, dosta toga kroz ovaj grad prolazi jer je najbliža BG, njoj je najpotrebniji auto put, kao i Tuzli , valjda i sami shvataju da bi se olaksalo i stanovnicima ovog ovde djela BIH kad bi se povezalo BG - Sarajevo preko Bijeljine i Tuzle.

Semberija

12.10.2017. 14:15
Pa juce Mico rece da ce ici preko Bijeljine, Brckog i Tuzle. Sta je sad ovo?
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.