InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Donje Crnjelovo: Ovca ojagnjila četvoro jagnjadi

Izvor: BN TV
12.10.2017 14:09
3

U domaćinstvu porodice Martić iz Donjeg Crnjelova ovca je ojagnjila četvoro jagnjadi. Ovo je vrlo rijedak slučaj, a vlasnici kažu u izjavi BN da su vrlo srećni što se ovaj fenomen dogodio baš na njihovoj farmi.FOTO: BN TV


Dragiša Martić iz Donjeg Crnjelova kada je došao na svoj ranč gdje gaji stoku dočekalo ga je iznenađenje.

Ovca je ojagnjila četvorke,što je prava rijetkost. 

“Obradovala nas je,ovo nismo očekivali. Imali smo dvojke i trojke, ali četvorke prvi put. Dešava se da romanovska ovca ojagnji više ali kod običnih ovaca to je prava rijetkost”, kaže Martić.

Pravi razlog za to ne zna,ali zna da se u njihov odgoj ulaže mnogo brige i ljubavi koju su sada ovce na ovaj način uzvratile. 

“Oko njih ima mnogo posla ali kada nešto voliš da radiš ništa nije teško. Prije ih je bilo preko dvije stotine a sada ih ima sedamdeset. Jagnje se dva puta godišnje u proljeće i jesen", priča Martić i dodaje da pored ovaca brine i o 35 bikova, svinjama i živini. 

Obrađuje 250 dunuma zemlje, ima oko 40 plastenika. Ističe da je ova godina bila dobra za povrće ali loša za žitarice zbog suše. 

Kao i svi poljoprivrednici i on je suočen sa raznim problemima jer nema pomoći, ni podsticaja.

“Za ovce ne dobijam ništa,za bikove nešto malo podsticaja koji se ne isplaćuje redovno. Najveći problem je trenutno što na farmi nemam struju jer mi treba mnogo novca da je priključim na dalekovod koji je udaljen 250 metara. Struja bi mi mnogo olakšala brigu o životinjama", kaže ovaj vrijedni domaćin.

Jedno je sigurno da se od gajenja ovaca može da živi, pa tako i Martići prevazilaze razne prepreke i proširuju svoje životinjsko carstvo, a ove četvorke su došle kao nagrada.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Boban Gligic Pecija

12.10.2017. 23:08
Čestitam druv da se ojanji više puta tako nek ste živi i zdravi samo naprijed...

mile

12.10.2017. 21:45
i u mene cesto jagnje po 3 i 4 jagnjeta

Milka

12.10.2017. 19:45
Da budu zivi i zdravi svo cetvoro!
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.