InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Sutra licitacija Šećerane u krugu preduzeća

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
12.10.2017 12:51
0

Javna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini zakazana je za sutra u krugu fabrike, a početna cijena je 15 miliona KM, rekao je Srni predsjednik Odbora povjerilaca Šećerane Faik Muhić.FOTO: InfoBijeljina


On je dodao da je licitacija zakazana za sutra u 13.00 časova, a danas, kada je posljednji rok za podnošenje ponuda, do 11.00 časova nije stigla nijedna, te se ne očekuje da će se pojaviti neko ko bi bio zaintersovan. 

Skupština povjerilaca bijeljinske Šećerane u stečaju odbacila je 8. septembra kao finansijski neprihvatljive četiri ponude za kupovinu fabrike koje su dostavljene iz Vijetnama, Turske, Hrvatske i Banjaluke, te zatražila da minimalna cijena na četvrtoj licitaciji u oktobru bude 15 miliona KM. 

Dostavljene ponude, osim formalnih nedostataka, finansijski su bile neprihvatljive, a kreću se od tri miliona evra, koliko je ponudila turska kompanija, do pet miliona evra, koliko su ponudili potencijani kupci iz Vijetnama. 

Ponuda Poljoprivrednog kombinata "Kutjevo" iz Hrvatske iznosila je 3,2 miliona evra, dok je Goran Vajkić iz Banjaluke tada na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini dao ponudu od 6.750.000 KM. 

Predsjednik Odbora povjerilaca Faik Muhić rekao je na ročištu, što je Skupština povjerilaca i usvojila, da će licitacija u oktobru biti posljednja i da će, ukoliko bude neuspješna, sljedeći korak biti srazmjerna podjela imovine povjeriocima i reorganizacija Šećerane.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.