InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

OŠ „Vuk Karadžić” neće biti useljiva do početka školske godine

Izvor: RTRS
12.08.2017 10:10
0

Vlada Srpske je obezbijedila sredstva za nastavak radova na izgradnji novog školskog objekta područne OŠ „Vuk Karadžić” u mjesnoj zajednici Ledinci u Bijeljini.FOTO: InfoBijeljina


Iako su odmakli građevinski radovi, objekat ipak neće biti useljiv do početka školske godine, pa će osnovci započeti nastavu u zgradi Doma učenika u Bijeljini.

Podsjećamo da su krajem školske godine, zbog dotrajale zgrade, roditelji odbili da djecu šalju na nastavu u takozvanu "malu školu", nakon čega je i inspekcija, potvrdila da objekat ne ispunjava uslove za bezbjedno odvijanje nastave.

Novi objekat za učenike područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u MZ Ledinci u Bijeljini se intenzivno gradi. Vlada Srpske obezbijedila je 600.000 maraka za nastavak radova na izgradnji škole započete još 2010. godine. Uprava škole svakodnevno prati radove na objektu.

Međutim, objekat neće biti završen do 1. septembra, pa će osnovci novu školsku godinu započeti u Doma učenika.

Na primjeru "male škole" u Račanskoj ulici u Bijeljini pokazalo se da se sve može kada se hoće. Objekat nije bio uslovan za nastavu ni prije 20 , pa ni 30 godina ,a kamoli da ispunjava dostignute materijalne standarde savremenih škola ,kažu roditelji, zadovoljni preduzetim aktivnostima. 

Ni lokalna ni republička vlast nije imala sluha za muke roditelja i njihove djece , sve dok bezbjednost učenika nije bila ozbiljno ugrožena u nevremenu krajem juna, kada su roditelji ostali uporni u zahtjevu da u "malu školu" neće dovesti djecu na nastavu . Inače od eksproprijacije zemljišta za ovu školu , do danas , prošlo je 10 godina,a plan da se gradi nova škola je još iz 90 – tih godina prošlog vijeka.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.