InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Banjalučanka dovodila majku na terapiju i pelješila ljekare

Izvor: Glas Srpske
12.08.2017 10:07
0

Tanja Janković (30) iz Banjaluke privedena je i ispitana zbog sumnje da je ukrala 500 KM iz novčanika dviju doktorica u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saznaje "Glas Srpske".FOTO: Glas Srpske


Osumnjičena je dovodila majku na terapije u bolnicu i tom prilikom koristila odsustvo ljekara da bi im "počistila" novčanike.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je dok su ljekari pregledali njenu majku otvarala njihove torbe. Čekala je priliku da doktorice odu u drugu prostoriju da bi potom počinila krađu.

Osumnjičenu su snimile kamere video-nadzora u UKC RS. U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći njene inicijale, saopštili su da Jankovićevu terete za tri krađe.

- Osumnjičena T. J. je od 11. jula do 10. avgusta u tri navrata ukrala novac od radnica zdravstvene ustanove u Banjaluci. Ovo krivično djelo činila je prilikom dovođenja majke na terapije. Koristila je odsustvo oštećenih i iz novčanika ukrala oko 500 KM - saopštila je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Dodala je da će protiv T. J. Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj zbog krađe. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa osumnjičenom, ali nismo uspjeli.

Krađe novca i dragocjenosti u bolnicama u Srpskoj u posljednje vrijeme postale su učestala pojava. Lopovi uglavnom koriste nepažnju pacijenata i medicinskog osoblja u ambulantama kako bi ulovili plijen. Često ne staju na jednoj krađi, već pomalo kradu više dana uzastopno dok ih ne otkriju. Najpoznatiji kradljivac po ambulantama i bolnicama je Mario Rajković iz Prijedora. Njemu se na teret stavlja 20 krađa u zdravstvenim ustanovama, najčešće u Banjaluci. On je koristio nepažnju pacijenata i drugih lica u ambulantama i bolnicama te krao torbice i novčanike sa parama i dokumentima. Na taj način prisvojio je oko 10.000 maraka. Policija je hapsila i Banjalučanku Nadu Mirčić zbog sumnje da je u ambulanti u ulici Zdrave Korde ukrala novčanik u kojem je bio novac od participacija naplaćenih pacijentima.

I među medicinarima ima onih koji olako posežu za tuđim. Tako su nedavno u Gradišci uhapšene medicinska sestra Gordana Švraka-Ugrenović i čistačica u bolnici Nedeljka Tulemija zbog sumnje da su ukrale 1.800 maraka od pacijenata. One su, navodno, iz prostorije u kojoj su bile lične stvari pacijenata uzele bankovnu karticu bolesnice sa čijeg su računa u više navrata uzimale po nekoliko stotina maraka. Početkom marta ove godine pokrenuta je istraga protiv medicinske sestre Doma zdravlja u Srpcu Dajane B. zbog sumnje da je krala novac od radnih kolega i pacijenata. Policija je tada teretila da je i neovlašćeno pristupila elektronskoj bazi podataka u pomenutom domu zdravlja te štampala recepte za lijekove koje je podizala.

Istraga

Osumnjičena Tanja Janković nakon ispitivanja u policiji puštena je da se brani sa slobode po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći njene inicijale, kazali su da se istraga protiv nje nastavlja s ciljem utvrđivanja da li se može dovesti u vezu sa drugim krađama.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.