InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Juče proslavljen 44. rođendan hip-hopa

Izvor: N1
12.08.2017 09:03
0

Na jučerašnji dan 1973. godine DJ Kool Herc je organizovao zabavu u Bronxu koja je za sva vremena promijenila istoriju muzike.FOTO: google


Na toj zabavi je, kako legenda kaže, nastao hip hop.

Uz pomoć dva gramofona DJ-evi su produžili instrumentalne breakove i omogućili ljudima da plešu duže i luđe.

Taj stil je postao poznat kao breakdance.

Potom je na scenu stupio MC (Master of Ceremonies) koji je dodavao rime na bit. Prošlo je 44 godine, a hip hop sad predstavlja jedan od najpopularnijih pravaca u muzici, plesu, umjetnosti i modi, a Google je ovu godišnjicu odlučio proslaviti jednim od najzabavnijih doodleova dosad.

Doodle je osmišljen tako da svako može postati DJ.

Nakon što odgledate kratak intro, pojave vam se dva gramofona i puno dobrih "virtuelnih" gramofonskih ploča. Šta se sve može raditi sa njima provjerite na Google-u.

Danas je najpopularniji pravac u hip hop muzici trap rap.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.