InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zbog požara kod Tivta evakuisano više stotina osoba, neki skakali u more

Izvor: glassrpske.com
17.07.2017 14:06
0

Tivat - Na Rtu Veslo u tivatskoj opštini u toku je evakuacija stanovništva zbog jakog požara, javlja TV CG.FOTO: glassrpske.com


Reporterka te televizije javila je da su vatrogasci spasavali kuće i ljude, te da je od tri sata jutros, kad je buknuo požar, evakuisano preko 100 ljudi, dok 20-ak ljudi, uglavnom meštana, ne želi da napusti svoje domove. Beogradski "Blic" piše da su među evakuisanima iz Srbije i majka sa četvoromjesečnom bebom, kao i još dvoje djece.

U naselju Ponte Veslo, koje je zahvatila vatra bilo je oko 40 ljudi, a među njima i oko 10 srpskih državljana, medu kojima i četvoromjesečna beba.

Situacija je, po riječima svjedoka bila veoma ozbiljna, ljudi su skakali u more bježeći od vatre i u vodi čekali pomoć oko sat vremena.

Stanovništvo je trajektima i čamcima evakuisano do Rosa.

U akciju spasavanja uključila se Uprava pomorske sigurnosti iz Bara, Plovna jedinica MUP-a Crne Gore, kao i privatna firma Boka Pilot, kazao je direktor Uprave, Safet Kocan, koji takođe učestvuje u spašavanju i evakuaciji, prenosi Radio Tivat.

Sa čamcem Uprave pomorske sigurnosti SAR-1 i gumenim čamcem, kao plovilima Plovne jedinice MUP-a i privatne Firme "Boka pilot" u akciji učestvuje 11 spasilaca.

Gorjelo je sinoć i u blizini Nijagarinih vodopada u Podgorici.

Kasno sinoć izgorio je magacin DOO Sonita, površine oko hiljadu metara kvadratnih.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.