InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Briga o djeci bez roditeljskog staranja

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
17.07.2017 13:05
0

BIJELJINA - U Bijeljini su u 2016. godini zaključena dva usvojenja i sedmoro djece bez roditeljskog staranja smješteno je u dječije domove, navodi se u informaciji Centra za socijalni rad Bijeljina koju će Skupština grada razmatrati u petak, 21. jula.FOTO: blic.rs


Tokom prošle godine 14 djece bez roditeljskog staranja u gradu smješteno je u 12 hraniteljskih porodica, što je u Bijeljini vrlo razvijen oblik zaštite posljednjih godina, dok je pod starateljstvo stavljeno 55 djece. 

Djeca bez roditeljskog staranja su djeca čiji su roditelji umrli, nestali, nepoznati ili nepoznatog boravišta, čijim je roditeljima oduzeto roditeljsko pravo ili poslovna sposobnost, čiji su roditelji duže vrijeme zanemarili čuvanje i vaspitanje djece ili su odsutni i nisu u mogućnosti da se redovno staraju o djeci, kao i djeca čiji je razvoj ugrožen u vlastitoj porodici. 

Socijalna zaštita ove djece organizuje se putem osnovnih i proširenih prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite, a porodična starateljstvom i usvojenjem.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.