InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bijeljina: Četvoro mrtvih u saobraćajnim nezgodama

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
17.07.2017 09:13
0

BIJELJINA - Četiri lica poginula su u saobraćajnim nezgodama na području Bijeljine u prvoj polovini godine, podaci su Saobraćajne policije Bijeljina.FOTO: InfoBijeljina


Jedno lice smrtno je stradalo u januaru, a tri lica u junu. 

Za pola godine u gradu se dogodilo 336 saobraćajnih nezgoda, od čega 196 sa nastradalim licima, u kojima je nastradalo 114 lica, 27 ih je teže povrijeđeno a 83 lica su lakše povrijeđena. 

Prema podacima policije, broj smrtno stradalih i teže povrijeđenih lica veći je nego u uporednom periodu prethodne godine, dok je broj lakše povrijeđenih lica znatno manji. 

U saobraćajnim nezgodama smrtno je stradao jedan vozač, jedan suvozač i dva pješaka, tri poginula lica su životne dobi između 30 i 40 godina i jedno lice starije od 60 godina, dok je teže povrijeđeno pet vozača, dva putnika, dva vozača motocikla i jedan vozač mopeda, pet biciklista, osam pješaka i četvoro djece pješaka. 

Među teže povrijeđenima u saobraćajnim nezgodama u Bijeljini je troje djece mlađe od sedam godina, četvoro djece do 14 godina starosti, četvoro mladih do 18 godina i 12 lica mlađih od 21 godine. 

Vremenskom analizom događanja saobraćajnih nezgoda utvrđeno je da se najveći broj saobraćajnih nezgoda dogodio po danu - 252, dok su se u noćnim uslovima dogodile 84 saobraćajne nezgode. 

Prostorna analiza događanja saobraćajnih nezgoda pokazuje da se najveći broj nezgoda dogodio u ulicama unutar gradskih naselja - 193, na magistralnim putevima dogodilo se 96 udesa, 31 na lokalnim, jedan na regionalnim putevima i 15 saobraćajnih nezgoda na nekategorisanim putevima na području Bijeljine. 

Saobraćajne nezgode najčešće su se događale zbog nepropisnog izvođenja radnje vozilom, nedržanja propisanog rastojanja, neprilagođene brzine i nepoštivanja prvenstva prolaza. 

Od svih faktora koji utiču na događanje saobraćajnih nezgoda, vozač, vozilo i put, najčešći faktor je čovjek, potom vozilo zbog starosti i neispravnosti i na posljednjem mjestu je put. 

Za pola godine policija je u Bijeljini kontrolisala 8.731 vozili i vozača i evidentirala 6.654 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 99 vozila i 617 vozača, od čega 532 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 67 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje, pet zbog uticaja opijata i 13 iz ostalih razloga. 

U izvještaju Saobraćajne policije predložene su mjere za poboljšanje stanja bezbjednosti na putevima, kao što je postavljanje stacionarnih kamera na najfrekventnijim ulicama u gradu i prilazima gradu, kao i na onim mjestima gdje se najčešće dešavaju saobraćajne nezgode.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.