InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Najluksuznija jahta svijeta u Baru

Izvor: Glas Srpske
16.07.2017 18:50
1

Najluksuznija jahta na svijetu “Luna”, rađena po narudžbini ruskog milijardera Romana Abramoviča, uplovila je danas u 12 sati i 10 minuta u barsku luku.FOTO: Glas Srpske


“Luna” je izgrađena 2010.  u njemačkom brodogradilištu „Loyd Werft and Stahlbau Nord Shipyards” i tada je bila druga po veličini, odmah iza „Eklipse” čiji je vlasnik takođe Roman Abramovič. Trenutno je 23. je po veličini u svijetu.

Ta 150 metara duga superjahta više puta je uplovljavala na dopunu goriva u barsku luku.

Ambramovič je “Lunu” prodao bliskom prijatelju Farkhadu Akhmedovu, za 360 milliona američkih dolara. Novi vlasnik je poslao na dodatno sređivanje u njemački Bremerhaven, što ga je koštalo još 50 miliona.

Jahta ima 10 VIP kabina za goste, površine od po 100 m2, veliki spoljni bazen dužine 20 metara, devet paluba, kao i osam pomoćnih čamaca, malu podmornicu i posadu koja broji 50 članova. Raspolaže i s dva podijuma za slijetanje helikoptera.

“Luna” posjeduje i anti-raketni sistem, svi prozori su otporni na metke.

Opremljena je LRAD sistemom akustičnih topova.

Kapacitet tankova za gorivo je 1.000 tona što joj daje mogućnost plovidbe od 9,000 nautičkih milja (16.668 km) pri brzini 16-18(do 33 km/h) čvorova bez dopunjavanja goriva.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Bojan

16.07.2017. 21:09
Pa sad... Ne bih baš rekao da je duga 15m, možda široka.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.