InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Za razmjenu studenata i profesora 55.000 KM

Izvor: Glas Srpske
16.07.2017 09:24
0

Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijediće 55.000 KM za međunarodnu razmjenu studenata i akademskog osoblja u akademskoj 2017/2018. godini.FOTO: Glas Srpske


Ministarstvo je objavilo konačne rezultate javnog konkursa za sufinansiranje međunarodne razmjene, a odobren je odlazak 22 redovna studenta prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz RS na studije u inostranstvu. Na strane univerzitete odlazi i devet zaposlenih na javnim visokoškolskim ustanovama u Srpskoj.

Omogućen je i dolazak u RS jednog stranog profesora. Najveći broj studenata na konačnoj rang-listi otići će na razmjenu u Češku, Poljsku, Njemačku, Rusiju, Sloveniju, Izrael, Rumuniju, Austriju, Mađarsku, Italiju i Indiju.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.