InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Stigla pitka voda u Modran

Izvor: Gradska uprava
14.07.2017 17:59
0

Mještanima Modrana od danas je dostupna pitka voda, čime će biti riješen problem mještana ovog sela, koji su se vodom snabdijevali iz bunara.

Izradnjom transportnog voda od Novog naselja Janja do Modrana u dužini od 3.300 metara, stvoreni su uslovi za dalji razvoj mreže ka Suvom Polju i Čengiću. Takođe, stvoreni su uslovi za postavljanje distributivne mreže i priključenje oko 375 domaćinstava iz Modrana na  javni sistem vodosnabdijevanja i ukidanje nehigijenskih privatnih bunara.Vrijednost projekta je 320.000 KM, od čega su sredstva za materijal obezbijeđena iz gradskog budžeta, a građevinske i montažne radove finansiralo gradsko vodovodno preduzeće. U okviru projekta, izgrađena je i javna česma u centru Modrana, s koje će stanovnici ovog i okolnih sela moći da dobiju pitku vodu dok ne bude izgrađena vodovodna mreža do svih domaćinstava u ovomdijelu Semberije

- Već godinama nastojimo da dovedemo gradsku vodu u Modran i taj projekat je sada završen, što je od velikog značaja, jer su se mještani do sada snabdijevali neispravnom vodom iz bunara. Ovo je prva faza projekta razvoja vodovodnog sistema na području južne Semberije i zadovoljavanja potreba za vodom stanovništva na ovom području koji su pokrenuli Gradska uprava Grada Bijeljina i A.D. „Vodovod i kanalizacija“ - najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Proširenje distributivne mreže finansiraće Gradska uprava u iznosu od 80 odsto, a ostatak korisnici.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.